Bigues i Riells es un poble de quasi 7000 habitants, tot i que no disposa d’un gran nucli urbà tradicional. Com la majoria de municipis de la zona, la seva expansió comença als anys 70 amb multiples urbanitzacions. Tradicionalment tenia abundants petits nuclis de masies força pintorescos.

Té una extensió de 28,6 km2, es troba a una alçada de 307m sobre el nivell del mar i te 8.858 habitants (2015).

Els atractius del poble son variats. Des de la muntanya, amb els Cingles de Bertí, el riu Tenes, poc cabalós però amb indrets de somni, al voltant del qual s’hi desenvolupà molta activitat, i Sant Miquel del Fai, únic dins l’arquitectura romànica, situat entre les roques de la cinglera. El fet de trobar-se prop de l’àrea metropolitana de Barcelona, les vies de comunicació amb tot Catalunya son excel·lents i es una bona base per programar visites a indrets de gran interès lúdic i turístic. La situació del poble fa que cada vegada mes hi hagi gent que decideixi establir-s’hi tot i treballant a Barcelona o a la seva àrea metropolitana. Això justifica la elevada taxa de creixement que ha sofert en els darrers 10 anys, fins arribar a doblar-ne la població.

Situat a la comarca del Vallès Oriental, es troba prop del Massís del Montseny, de la costa del Maresme, de Barcelona i de les vil·les termals de Caldes de Montbui i de la Garriga. Cal destacar també altres municipis propers, com Granera, Gallifa, Sant Sebastià de Montmajor, encisadors per ells mateixos, i comarques properes, com el Bages i l’Osona, comarques molt boniques per al seu interès natural.

Comparteix aquest lloc!