Project Description

Situada al nord-est de la península ibèrica, Catalunya es una regió privilegiada ja que disposa de tot tipus d’hàbitats. Des dels Pirineus, a la platja, i a zones mes ermes, com a les terres de Lleida. La climatologia es bastant suau, estiu i hivern, gràcies a la influència de la mar Mediterrània.

Històricament, ha estat un indret on han confluït moltes civilitzacions. A partir de l’edat mitjana es constituí com a nació amb una cultura i una llengua pròpies, a partir de l’herència que ens deixaren els romans i la influència del poble àrab, que ocupà una bona part de la península Ibèrica durant bastants segles. Al segle XV, estableix una aliança amb la corona de Castella, que es veu malmesa al segle XVIII quan als Catalans se’ls hi aboleixen la majoria de drets específics amb que comptaven fins llavors.

Té una extensió de 31.895 km², disposa de 580 km de costa i 7.508.106 habitants (2015).

En l’actualitat, Catalunya es una zona eminentment industrial al voltant de Barcelona i Tarragona, turística en tot el Litoral, els Pirineus, i cada vegada mes a l’interior, i avantguardista a nivell tecnològic i artístic. Destaquen personatges mundialment coneguts en el mon de l’art com Gaudí, Dalí, Miró, Pau Casals, Josep Carreras, Montserrat Caballé, Mercè Rodoreda, etc.

Indrets representatius que cal conèixer de Catalunya son el Delta de l’Ebre, la Serra de Prades, la Vall de Boi, el Cap de Creus, i els Monestirs Cistersencs, entre tants d’altres. Es pot trobar informació addicional a la web http://www.catalunyaturisme.com.